Cautare

1339 de rezultate pentru "asociatia cultul eroilor" (2.87 secunde)
Nu trecea aniversare in ianuarie, cand cei doi isi serbau ziua de nastere, fara cearceafurile versificate dedicate de Vadim Tudor Carpatilor gandirii, tandemului eroilor al clasei muncitoare, aparatorilor patriei socialiste.
In apropierea Catedralei se afla Monumentul Eroilor, ridicat in memoria celor cazuti pe campurile de lupta in primele decenii ale veacului trecut, realizat in 1927, opera a sculptorului Ion Iordanescu.
In urma hotararilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe din anii 1999 si 2001, Inaltarea Domnului a fost consfintita ca Zi a Eroilor si ca sarbatoare nationala bisericeasca.
xxx S-au implinit zilele trecute, pe 27 octombrie, 80 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental Calea Eroilor din Targu Jiu, realizat de inca prea putin pretuitul Constantin Brancusi.
A fost ales membru al King's College (Londra, 1978), distins cu Premiul Atenei (Fundatia Onassis, 1980), Premiul pentru umanitarism Martin Luther King Jr., cu prilejul Zilei eroilor si eroinelor afro-americani (SUA, 1984), Premiul pentru umanitarism Albert Schweitzer (1986), Premiul Pacem in Terris (1987), Premiul pentru Pace Sydney (1999), Premiul pentru pace Gandhi (2007), Medalia Prezidentiala a Libertatii (SUA, 2009), Premiul UNESCO/Bilbao pentru promovarea culturii si drepturilor omului, in semn de recunoastere a contributiei sale exceptionale la construirea unei culturi universale a drepturilor omului la nivel national, regional si international (2012), Premiul Templeton 2013 pentru activitatea desfasurata pe parcursul intregii sale vieti, de promovare a unor principii spirituale ca iubirea si iertarea, contribuind astfel la eliberarea popoarelor din toata lumea (2013).
In cadrul acestui Proiect s-a realizat si un Catalog - Albumul eroilor, album dedicat celor care au luptat in Razboiul de Reintregire a Romaniei din anul 1917 in care se regasesc imagini din timpul Primului Razboi Mondial, locatiile monumentelor care celebreaza martirii Primului Razboi Mondial, cat si lista ostasilor romani cazuti la datorie.
Eroilor din pelicula li se amputeaza membrele, dar nu si fericirea, asa cum o pot simti doar cei confruntati cu hazardul vietii.
Proiectul presupune promovarea campaniei in randul locuitorilor capitalei, precum si activitati de recoltare de sange derulate cu caravana mobila in Municipiul Bucuresti, care se vor desfasura in fiecare sambata din luna, incepand cu data de 11 mai, in Parcul Eroilor Sanitari (prima si a treia sambata din luna) si Parcul Unirii (a doua si a patra sambata din luna), inn intervalul orar 9,00 - 14,30.
Eroilor, apoi pe traseele actuale. Autobuzele vor opri in statia nou infiintata, "Mircea Vulcanescu", amplasata pe Str. Berzei, dupa intersectia cu Str.
Devenita simbol al tuturor bataliilor si eroilor neamului romanesc, data de 25 octombrie a ramas intiparita in sufletele romanilor ca zi in care tara isi sarbatoreste armata si pe cei care au fost in slujba ei.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a intalnit, joi, cu ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, la sediul PMB, printre temele abordate numarandu-se proiectul complexului social multifunctional pentru pensionari si pentru veteranii de razboi si cadrele militare in rezerva din Sectorul 4, precum si transferarea unei suprafete de teren de 56 de metri patrati aflat pe bulevardul Timisoara, pe care este amplasat Monumentul Eroilor cazuti in teatrele de operatii si pe teritoriul Romaniei, din administrarea Municipiului Bucuresti in administrarea MApN, astfel incat ministerul sa poata executa lucrari de amenajare a monumentului.
are puteri miraculoase, specifice zeilor si eroilor din basme, dar si calitati si defecte specifice oamenilor. Ca persoana profana, este un om batran, un pastor batran cu barba de omat, vecin cu Mos Ajun, fratele sau mai mic.
Este vorba despre zona centrului vechi, esplanada din fata CJ si modernizarea segmentului de drum Progresul-Eroilor, situat intre sspital si sediul Arhivelor Statului.
Astazi, miliardarul George Naghi isi doarme somnul vesnic intr-un sicriu de 3.000 de euro din Cimitirul eroilor sovietici din Calarasi, acolo unde familia i-a ridicat un monument funerar pa care a fost aplicat un tablou cu chipul patronului Aldis.
Crucea marinarilor din Parcul Central al municipiului â€" Slujba de pomenire a eroilor marinari oficiata de P.S. Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor;
Crucea marinarilor din Parcul Central al municipiului - Slujba de pomenire a eroilor marinari oficiata de P.S. Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor;
Pe latura din fata a Monumentului Eroilor Pompieri este fixata o placa de bronz cu inscriptia: - Luptatorilor de la 13 Septembrie 1848, poporul roman recunoscator, MDCCCL (1900).
La mormintele eroilor necunoscuti, in zilele in care sunt comemorati, se aduc flori de mac. Macul mai poate semnifica si gingasie, fiind floarea dragostei pasionale, asociata cu ardoarea.
2019 - Anul omagierii victimelor comunismului vor participa fosti detinuti politici, disidenti anticomunisti, revolutionari, urmasi ai familiilor eroilor martiri din Decembrie 1989, reprezentanti ai autoritatilor publice centrale, reprezentanti ai societatii civile, precum si jurnalisti.
- Unionistul George Simion, candidat independent la europarlamentare, a fost agresat de extremisti maghiari care acopereau cu saci de gunoi crucile eroilor romani din cimitirul din Valea Uzului.
google-analytics.com